Kevään uutiskirjeessämme:

Sävelsirkusta hyötyä kotikuntoutuksessa!
Sairaanhoitajan palsta odottaa kysymyksiänne.
Haluatko testata upouutta Sävelsirkku-Bingoa?

Sairaanhoitajan palsta odottaa kysymyksiänne!
Uusi ohjelmasarja starttaa kesän aikana

Sairaanhoitajan palstalla vastaamme kuulijoiden lähettämiin kysymyksiin. Lähetä terveyteen tai toimintakykyyn liittyvä kysymys meille. Vastauksen saat uudessa ohjelmasarjassa, jota paraikaa valmistellaan Sentinassa. Palstaa toimittaa sairaanhoitaja Päivi Tikkanen ja asiantuntijanamme toimii geriatri Pirkko Jäntti.

Uutta tietoa Sävelsirkusta osana kotikuntoutusta!

“Haastateltavat kokivat, että psyykkinen ja sosiaalinen hyvinvointi lisääntyi kokeilun aikana. Sävelsirkku-palvelu tuki kotikuntoutuksen asiakkaiden elämän tarkoituksellisuuden tunteen lisääntymistä, lisäsi turvallisuuden tunnetta sekä ehkäisi yksinäisyyden tunnetta.

Sävelsirkku-palvelun liikuntaohjelma sekä ulkoilu tukivat ikääntyneen fyysistä -ja sosiaalista toimintakykyä sekä henkistä piristymistä.”

Tulokset ovat Lapin AMK:n opinnäytetyöstä
SÄVELSIRKKU-PALVELU OSANA KOTIKUNTOUTUSTA
Pilottikokeilu Toimiva kotihoito Lappiin- monipuoliset tuen muodot kotona asumiseen -hankkeessa. Raappana, Greetta; Valli, Kirsi (2018)


Olemme Kirsi ja Greetta ja viimeisen vuoden geronomiopiskelijoita Oulun seudulta. Teimme opinnäytetyön Sävelsirkku-palvelusta kotikuntoutukseen liittyen.  Opinnäytetyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena. Tutkimustehtävänä oli miten Keminmaan kotikuntoutuksen asiakkaat olivat kokeneet Sävelsirkku-palvelun käytön yhtenä osana kotikuntoutusta. Tutkimusaineisto kerättiin teemahaastattelulla. Haastateltavana oli kolme Keminmaan kotikuntoutuksen asiakasta.
Opinnäytetyöprosessi on ollut molempien mielestä antoisa ja opettavainen. Oli mielenkiintoista tehdä opinnäytetyötä Sävelsirkku-palvelun hyödyntämisestä kotikuntoutuksesta, koska siihen liittyen ei ollut tehty aiempia tutkimuksia.

Haluatko testata uutta Sävelsirkku-Bingoa? Kuuntele ohjelmapuffi !

Julkaisimme sen ensimmäisen version Sävelsirkun kautta pelattavaksi. Palautettanne odottaen!

Toukokuun kalenteri tulostettavissa täältä.

Käy tykkäämässä Sentinan Facebook-sivuista, jossa jaamme myös uutisia sekä sisältövinkkejä.
www.facebook.com/savelsirkku

Iloista Vappua ja alkavaa toukokuuta toivottaen!

Sentinan Sävelsirkku- tiimi