Kaikki tulevat mielellään yhteiseen tilaan, kun Sävelsirkku-tuokio alkaa. Ohjelma sopii kaikille asukkaille monipuolisuutensa vuoksi. Reaktioista voi huomata, että tutut musiikkikappaleet herättävät muistoja. Sävelsirkku sopii erilaisiin toimintatuokioihin ja musiikkia löytyy moneen makuun.

Henkilökunta koulutetaan käyttöön ja pidetään ajan tasalla päivityksistä kuukausittaisella tiedotteella. Tilkassa laitetta käyttävät mm. yksikönpäällikkö, hoitajat, fysioterapeutti ja vapaa-ajanohjaaja. Periaatteessa asukkaat voisivat käyttää Sävelsirkkua itsekin, mikäli tabletti olisi ennestään tuttu laite.

Sävelsirkkua hyödynnetään päivittäin. Se kiertää Tilkan eri hoivakodeissa vuorotellen. Laitetta käytetään pääasiassa kodin yhteisissä tiloissa virikehetkissä tai sen voi viedä asukkaan huoneeseen. Kesäisin se otetaan mukaan terassille, kun nautitaan päiväkahveja.

Erilaiset sisällöt löytyvät helposti ja ne sopivat kaikille. Hauskuuden lisäksi siitä löytyy myös opettavaisia osioita, kuten historiaa ja tietokilpailuja. Sisältöä löytyy moneen makuun, kaikkea historiasta bingoon.

Meidän suosikkiosuus palvelusta on musiikki, josta voi valita eri tyylilajeja, artisteja, soittolistoja ja sekoituksia. Musiikin voi ajastaa vaikkapa tunniksi. Myös Tilkan fysioterapeutti käyttää Sävelsirkun musiikkia jumppatuokioissa. Suosituimpiin toimintoihin kuuluvat myös tietovisailut ja hartaushetket.

Artikkeli luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram