Paljon erilaista tutkimusta vuosien saatossa on tehty, ja Sävelsirkun kehittäminen on lähtenyt käyntiin Ajan aalloilla -tutkimushankkeessa vuonna 1999. Viimeisin tutkimus, jossa Sentinan palvelut ovat olleet mukana, on Elisa Pokkisen (sosionomi, AMK) opinnäytetyö. Hän tutki ansiokkaassa opinnäytetyössään ryhmätoiminnan ohjaamista. Nimeä ”Ohjekansio hoivakodin hoitajille ryhmätoiminnan ohjaamisen tueksi: Ryhmätoiminnan toteutuminen ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikössä” kantavan työn osana Pokkinen suunnitteli ja toteutti muun muassa Sävelsirkun käyttöohjeet. Sävelsirkku on hyvinvointia ja kuntoutumista edistävään ja ylläpitävään vuorovaikutusta tukeva toiminta- ja sisältömenetelmä, joka on suunniteltu erityisesti ikääntyneiden ja hoivayhteisöjen tarpeisiin.
Tutkimustyömme Sentinassa ei rajoitu vain opinnäytetöihin. Kuten aimmin jo mainittiin, Sävelsirkku-menetelmä on edistänyt tutkitusti ja testatusti ikääntyneiden ja laajasti hoivayhteisöjen hyvinvointia sekä sujuvoittanut aktiivista arkea. Sävelsirkku-palvelua on jopa sovellettu tutkimustyökaluksi, mikä osoittaa sen monipuolisuuden ja vaikuttavuuden.
Sentinassa arvostamme tutkimusta kaikilla aloilla, ja se on olennainen osa palveluidemme kehittämistä. Meidän tavoitteemme on mahdollistaa hyviä hetkiä joka päivä, ja tutkimustyö on keskeinen väline tämän tavoitteen saavuttamisessa. Tutkimusinterventioita toteutetaan eri palvelumuoidoissa, ja henkilöstö saa tarvittavat työvälineet ja koulutuksen ennen varsinaisen intervention alkua. Jos kiinnostuit yhteisestä tutkimusprojektista, ota yhteyttä matalalla kynnyksellä ideoidaksemme yhdessä!
Tutkimustyömme tulokset ovat olleet erittäin positiivisia, ja ne ovat auttaneet meitä kehittämään entistä parempia ja vaikuttavampia palveluita asiakkaillemme. Olemme ylpeitä siitä, että voimme tarjota tutkitusti vaikuttavia palveluita, jotka sujuvoittavat aktiivista arkea ja edistävät sekä ikääntyvien tai muiden palveluiden piirissä olevien että henkilöstön hyvinvointia.