Musiikin säestämänä lokakuuhun


Musiikki osana hoivatahtoa
Musiikki on muistisairaan hyvinvoinnin tukena Sentinan toiminnassa. Se on vahvasti läsnä Sävelsirkun ja Näyttämön sisällöissä sekä yksi asiakkaidemme lempitoiminnoista. Jokaisella on oikeus kuunnella itselle mieluista musiikkia silloin kun haluaa. Kanta-Hämeen muistiyhdistyksen “Oman elämäni sävelet - musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena” -hanke kannustaa huomioimaan hoivatahtoon liittyvän musiikkitahdon ikääntyneiden hoidossa. 

Hankkeessa on kehitetty Musiikkitahtomenetelmä, jonka yksi osa on musiikkitahtovihko. Musiikkitahtovihko on työkalu musiikkitahdon ilmaisemiseen ja yksilöllisen hoivan edistämiseen. Hanke koordinoi myös musiikkitahtotyöryhmää, johon Sentinasta Kari Mikkonen ja Talvikki Ranta-Ylitalo ovat osallistuneet. Työryhmän tavoitteena on lisätä tietämystä musiikkitahdosta.

musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena

Tarjoamme asiakkaillemme tulostettavaa digiversiota vihkosta. Täytä vihko ja toimita se meille, niin me koostamme siitä teille suosikkilistan Sävelsirkkuun. Kysy lisää info@sentina.fi.

Musiikki muistin tukena
Helsingin yliopiston huippututkimusyksikön Musiikki, ikääntyminen ja kuntoutus -tutkimusryhmä tarkastelee Musiikin muistijäljillä -hankkeessa musiikin herättämien tunteiden ja muistojen yhteyksiä sekä niihin liittyviä aivotoimintoja muistisairauksissa. Meillä on ollut kunnia osallistua tutkimuksien tiedonkeruuseen: teimme Sävelsirkun musiikkikirjastosta soittolistan kuuntelukokeisiin.

Ensimmäiset tutkimustulokset antavat vinkkejä palveluidemme musiikkikirjastojen ja -koulutuksien kehittämiseen. Tuhansien kappaleiden monipuoliset kirjastot on rakennettu asiakkaidemme toiveita kuunnellen, mihin pyrimme panostamaan myös tulevaisuudessa.

musiikki muistisairaan hyvinvoinnin tukena


Puhtia lokakuuhun!
Sävelsirkku-tiimi
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram