Sävelsirkku ❤ Päiväkeskus Purje
Kehitysvammaisten päivätoiminnassa Iisalmessa tykätään Sävelsirkusta
Päiväkeskus Purje, Iisalmi
Päiväkeskus Purjeessa Sävelsirkkua on käytetty jo lähes viisi vuotta seitsemässä eri toimintaryhmässä. Nuorimmat osallistujat ryhmissä ovat 16-vuotiaita ja vanhimmat 77-vuotiaita. Purjeen väki on vaikuttanut aktiivisesti ohjelmaehdotuksillaan ja musiikkitoiveillaan Sävelsirkun ohjelmatarjontaan.
Yhteistyö on ollut mukavaa puolin ja toisin!

Purjeessa asiakkaiden suosikkeja ovat erityisesti musiikit, tarinat, tuolijumpat, ajankohtaiset asiat, kalenteritoiminto, pelit ja nimipäiväohjelmat. Heijastamme videotykin avulla seinälle pelejä sekä kuvatietovisoja, jolloin koko ryhmä pääsee osalliseksi, kertoo vastaava ohjaaja Mervi Yli-Hukka kaikkien Purjeen ohjaajien puolesta.

Sävelsirkun käytön tavoitteena on aktivoida asiakkaita liikkumaan ja saada heitä keskustelemaan ja muistelemaan asioita. Ohjelmien antia käytetään myös odottamistilanteissa, sujuvoittamaan siirtymiä. Ohjaajien mukaan Sävelsirkku soveltuu hyvin vuorovaikutuksen ja osallisuuden tukemiseen kehitysvammaisten ryhmätoiminnassa. "Sillä saadaan hyviä keskusteluja aikaan".

Sävelsirkun liikuntaohjelmat soveltuvat fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseen, mutta myös hienomotoristen taitojen harjoitteluun. Ohjaajat pystyvät antamaan konkreettista neuvontaa ja ohjausta tuokioiden aikana. Asiakkaita aktivoi tekemään, kun välillä muu kuin oman ohjaajan ääni ohjaa liikkeitä. Sävelsirkku vapauttaa ohjaajan työaikaa materiaalin hankinnalta, kun Sävelsirkusta löytyy kaikki, todetaan Purjeesta.

Lue koko haastattelu täältä.
Henna Tuominen
Sentinan tiimi on vahvistunut!
Henna Tuominen palasi Sävelsirkun kehittämisen pariin 8 vuoden jälkeen. Hennaan voi olla yhteydessä kaikissa asiakkuuksien hoitoon liittyvissä asioissa. Tavoitat Hennan numerosta 044 491 5222 tai etunimi.sukunimi@sentina.fi.
Toukokuun kalenteri, ole hyvä! Tiia Mikkosen suunnittelemat kalenterit myös Sentinan FB-sivulla.
Seuraa ja tykkää kuulumisiamme!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram